5 x Waarom coworking geweldig is

Coworking spaces bieden een waardevolle oplossing naast thuiswerken en een kantoor. Nadat in 2005 de eerste coworking space opende zijn er wereldwijd 18.700 bijgekomen. Volgens Statista zal dit getal oplopen tot 26.000 in 2025. Wij bij Codordt vroegen ons af waarom coworking zo populair is.

Het aantal coworkers stijgt enorm omdat coworking spaces heel veel uitdagingen oplossen, voornamelijk voor freelancers, maar ook kleine bedrijven of remote professionals. Hier zijn de 5 redenen waarom coworking geniaal is.

Nummer 1: Gemeenschap

Stel, je bent gestart als freelancer, werkt aan de keukentafel, alleen, of juist niet, veel afgeleid. Ook heb je niemand om mee te sparren over je uurtarief of hoe je jezelf moet ontwikkelen.

Coworking spaces zijn er niet alleen om in te werken maar ook om mind like mensen te ontmoeten, ondernemers en professionals die net als jij hun eigen leven willen vormgeven en streven naar succes en geluk. 

Vaak hebben coworking spaces een gemeenschappelijke lunch of organiseren zij events om voor ontmoeting te zorgen. 

Bij Codordt komen we rond half één samen voor een community lunch waarbij we onze vragen ervaring en uitdagingen delen. 

Ook organiseert Codordt leerzame netwerk events waar we de grootste ondernemers uitdagingen behandelen zoals hoe krijg ik klanten en ben ik zichtbaar.

Nummer 2: Flexibiliteit

Geen gezeur rondom het huren van een kantoor met een opzegtermijn of gasrekening. Gewoon een lidmaatschap bij een toffe plek waar je 24/7 langs kunt droppen, toffe mensen ontmoet en in de workmode komt. 

Of je nu 4 of 60 uur in de week wil werken. De meeste coworking spaces hebben voor jouw behoefte een passende oplossing. 

Codordt biedt een parttime (€90,-) en fulltime (€150,-) lidmaatschap waarmee je op ieder tijdstip kunt werken. Fulltime leden kunnen een eigen plek uitkiezen om hun spullen te laten staan. Meer over de verschillen vind je hier.

Nummer 3: Concentratie

Veel coworkers geven aan dat ze in een coworking space echt aan werk toekomen. Ze komen binnen, pakken koffie, gaan zitten en werken. De tijd vliegt voorbij en de checklist boxen worden allemaal afgevinkt. 

Werken in een coworking space werkt beter dan thuis met kinderen of een playstation, en toch heb je mensen om je heen die je kunt aanspreken voor advies, die je ontmoet bij de koffiemachine of aan de lunchtafel.

Nummer 4: Creativiteit

Synergie is het principe van 1 + 1 = 3. Een voorbeeld van synergie in HR-perspectief is het gebruiken van meerdere HR-instrumenten die samen leiden tot hogere prestaties van zowel de werknemer als van de organisatie. 

Coworking kent hetzelfde principe. Door de diversiteit in leden wordt je versterkt bij het vinden van inspiratie voor nieuwe ideeën.

Nummer 5: Netwerken

Netwerken is voor professionals één van de belangrijkste dingen die er zijn. Naast dat de klanten en kennissen van ‘collega’s’ bij coworkings over de vloer komen organiseren coworkings vaak netwerk events. 

Codordt organiseert leerzame netwerkevents voor creatieve ondernemers.

Probeer coworking bij Codordt

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu